U moru uskrsnih stolova gdje svi potajno priželjkujemo nešto malo drugačije, ali se ne usudimo odmaknuti od klasike, pojavljuje se kulinarska radionica koja spaja tradiciju s kreativnim twistom.
I ne, ovo nije još jedan foodie event s prenapuhanim opisima i nepreglednim listama sastojaka koje nikad nećete pronaći u lokalnoj trgovini. Ovo je bila prava mirisna i ukusna kulinarska revolucija!


Tradicionalno, ali drukčije: Ledo uskrsna radionica otkriva nove recepte
Uskrs nam ove godine dolazi s daškom svježine, kreativnosti i – Ledo inspiracije! U toplom i mirisnom ambijentu kuhinje Flavorific održana je Ledo uskršnja kulinarska radionica pod vodstvom chefice Marijane Zlomislić, poznate s Instagrama kao @unmondodisapori.

Okupljeni gosti imali su priliku isprobati drugačije, ali i dalje prepoznatljivo domaće verzije tradicionalnih uskrsnih jela – francuske salate i proljetne juhe od graška s bakalarom.
U fokusu radionice bile su kvalitetne i praktične Ledo namirnice koje omogućuju jednostavnu pripremu, ali i prostor za kreativnost i igru s okusima.
"Ponekad je dovoljno samo nekoliko svježih ideja i pravih sastojaka da klasična jela zasjaju u novom ruhu. Upravo to smo željeli pokazati ovom radionicom – Uskrs može biti i tradicija i inspiracija”, istaknula je chefica Marijana.
Radionicu je otvorila Robina Husajina Tunjić, Director Brand Building Ledo, Nomad Foods, zahvalivši gostima na dolasku i najavivši još sličnih susreta u kojima će Ledo potrošačima približiti nove načine korištenja omiljenih proizvoda.
A kako je bilo? Kremasto, zeleno, hrskavo i... jako ukusno!
Donosimo vam i recepte koji su osvojili sve prisutne.

LEDO RECEPTI – USKRS PROLJEĆE 2025
Autorica: Marijana Zlomislić Perak
Francuska salata s jabukama i limunom
Za 4 osobe:
- 1 pakiranje Ledo mix povrća za francusku salatu
- 2 kuhana jaja
- 60 g kiselih krastavaca
- 1 granny smith jabuka
- ½ žličice senfa
- 100 g majoneze
- 1 žlica kiselog vrhnja
- Sok i korica ½ limuna
- Sol po ukusu
- Svježi sjeckani peršin
Priprema:
- Ledo povrće skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ohladite.
- Krastavce, kuhana jaja i jabuku narežite na sitnije kockice i dodajte u povrće.
- Umiješajte sve ostale sastojke, začinite po ukusu i poslužite hladno.
- Savjet za finger food verziju: servirajte u čašicama s malo hrskavog graška iz airfryera i prepečenom focacciom – ili prema vlastitom ukusu.


Zelena proljetna juha od graška s hrskavim bakalar zalogajima i tankim kruhom od blitve
Za juhu (4 osobe):
- 1 pakiranje Ledo graška
- 1 krumpir
- 2 režnja češnjaka
- 2 grančice svježeg ružmarina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 750 ml povrtnog temeljca
- Sol i papar po ukusu
- Za hrskavi bakalar:
- 1 pakiranje Ledo bakalara
- 30 g glatkog brašna
- 1 jaje
Priprema:
- Na maslinovom ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte krumpir, grašak i ružmarin, prelijte temeljcem i kuhajte dok povrće ne omekša.
- Maknite ružmarin i sve usitnite štapnim mikserom u finu juhu.
- Za bakalar, narežite ga na manje komade, uvaljajte u brašno, umočite u jaje i kratko zapecite do zlatno hrskave kore.
- Poslužite na juhi s komadićima tankog blitvinog kruha.

A što su fino pripremile naše gošće Ana Antunović, Ines Kolundžić, Maja Jalšovec, Melita Matičević Vukasović, Petra Sabljić, Tena Sakar Vukić, Una Pašić Gregović i Zrinka Zekulić, provjerite na njihovim Instagram profilima.
Uskrs ne mora biti samo kuhanje “kao nekad” – uz Ledo proizvode, to može biti i kuhanje “kao nikad do sad”.
Za više inspiracije i recepata, pratite nas na društvenim mrežama i uživajte u proljeću uz Ledo!
Izvor naslovne fotografije: Ledo