MENU

Uskrsna inspiracija na tanjuru: Francuska salata s twistom i juha koja osvaja

Autor: Mamager Objavljeno: 16. travnja 2025.

Zaboravite sve što ste mislili da znate o francuskoj salati, bakalaru i zelenoj juhi. Jer ako ste mislili da su uskrsni recepti samo stvar bakinog rukopisa na staroj bilježnici, Ledo je odlučio fino protresti taj scenarij.

Autor: Mamager Objavljeno: 16. travnja 2025.

U moru uskrsnih stolova gdje svi potajno priželjkujemo nešto malo drugačije, ali se ne usudimo odmaknuti od klasike, pojavljuje se kulinarska radionica koja spaja tradiciju s kreativnim twistom

I ne, ovo nije još jedan foodie event s prenapuhanim opisima i nepreglednim listama sastojaka koje nikad nećete pronaći u lokalnoj trgovini. Ovo je bila prava mirisna i ukusna kulinarska revolucija!

Izvor: Ledo

Tradicionalno, ali drukčije: Ledo uskrsna radionica otkriva nove recepte

Uskrs nam ove godine dolazi s daškom svježine, kreativnosti i – Ledo inspiracije! U toplom i mirisnom ambijentu kuhinje Flavorific održana je Ledo uskršnja kulinarska radionica pod vodstvom chefice Marijane Zlomislić, poznate s Instagrama kao @unmondodisapori.

Izvor: Ledo

Okupljeni gosti imali su priliku isprobati drugačije, ali i dalje prepoznatljivo domaće verzije tradicionalnih uskrsnih jela – francuske salate i proljetne juhe od graška s bakalarom

U fokusu radionice bile su kvalitetne i praktične Ledo namirnice koje omogućuju jednostavnu pripremu, ali i prostor za kreativnost i igru s okusima.

"Ponekad je dovoljno samo nekoliko svježih ideja i pravih sastojaka da klasična jela zasjaju u novom ruhu. Upravo to smo željeli pokazati ovom radionicom – Uskrs može biti i tradicija i inspiracija”, istaknula je chefica Marijana.

Radionicu je otvorila Robina Husajina Tunjić, Director Brand Building Ledo, Nomad Foods, zahvalivši gostima na dolasku i najavivši još sličnih susreta u kojima će Ledo potrošačima približiti nove načine korištenja omiljenih proizvoda.

A kako je bilo? Kremasto, zeleno, hrskavo i... jako ukusno! 

Donosimo vam i recepte koji su osvojili sve prisutne.

Izvor: Ledo

LEDO RECEPTI – USKRS PROLJEĆE 2025

Autorica: Marijana Zlomislić Perak 

Francuska salata s jabukama i limunom

Za 4 osobe:

Priprema:

  1. Ledo povrće skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ohladite.
  2. Krastavce, kuhana jaja i jabuku narežite na sitnije kockice i dodajte u povrće. 
  3. Umiješajte sve ostale sastojke, začinite po ukusu i poslužite hladno.
  4. Savjet za finger food verziju: servirajte u čašicama s malo hrskavog graška iz airfryera i prepečenom focacciom – ili prema vlastitom ukusu.
Izvor: Ledo
Zelena proljetna juha od graška s hrskavim bakalar zalogajima i tankim kruhom od blitve

Za juhu (4 osobe):

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte krumpir, grašak i ružmarin, prelijte temeljcem i kuhajte dok povrće ne omekša.
  2. Maknite ružmarin i sve usitnite štapnim mikserom u finu juhu. 
  3. Za bakalar, narežite ga na manje komade, uvaljajte u brašno, umočite u jaje i kratko zapecite do zlatno hrskave kore. 
  4. Poslužite na juhi s komadićima tankog blitvinog kruha.
Izvor: Ledo

A što su fino pripremile naše gošće Ana Antunović, Ines Kolundžić, Maja Jalšovec, Melita Matičević Vukasović, Petra Sabljić, Tena Sakar Vukić, Una Pašić Gregović i Zrinka Zekulić, provjerite na njihovim Instagram profilima.

Uskrs ne mora biti samo kuhanje “kao nekad” – uz Ledo proizvode, to može biti i kuhanje “kao nikad do sad”.

Za više inspiracije i recepata, pratite nas na društvenim mrežama i uživajte u proljeću uz Ledo!

Izvor naslovne fotografije: Ledo

#LEDO #USKRS #KULINARSKA RADIONICA #GASTRONOMIJA #KULINARSKISAVJETI

Preporučeni sadržaj